miercuri, 14 octombrie 2015

Instructiuni de utilizare stetoscoape Littmann


Stetoscopul 3M Littmann are o durata de viata foarte mare, mai ales daca urmati instructiunile de intretinere de mai jos.

 

Intretinere stetoscop Littmann

Stetoscopul dumneavoastra Littmann a fost conceput pentru a putea fi utilizat timp indelungat. Curatarea periodica ii asigura o performanta acustica optima. 

Performanta acustica optima

Daca performantele acustice ale stetoscopului dumneavoastra sunt slabe sau absente, verificati urmatoarele:

1. Pozitionarea corespunzatoare a olivelor auriculare: Stetoscoapele Littmann au olive auriculare destinate a fi purtate intr-un unghi anatomic, orientate catre canalul auditiv al purtatorului. 

Inainte de pozitionarea olivelor auriculare in urechi, tineti stetoscopul in fata dumneavoastra astfel incat tuburile pentru urechi sa fie indreptate in directia opusa (Fig. A).

Cand olivele auriculare sunt in urechi, varfurile trebuie sa fie indreptate inainte (Fig. B). 
 Nu toate persoanele au canalele auditive identice. Daca dupa inserarea corespunzatoare a olivelor auriculare, acestea nu stau confortabil, iar performanta acustica nu se imbunatateste, adaptati olivele auriculare nevoilor dumneavoastra. Purtarea necorespunzatoare a stetoscopului poate contribui la o etansare acusticaslaba, si, in unele cazuri, blocarea completa a sunetului (Fig. C).



2. Adaptarea corespunzatoare a olivelor auriculare:Pentru obtinerea unei performante acustice optime este important sa se utilizeze marimea corespunzatoare a olivelor auriculare. Acest lucru este valabil mai ales cand se folosesc olivele auriculare moi. 
Daca olivele auriculare moi sunt prea mari pentru utilizator, comprimarea lor in ureche poate contribui la o performanta acustica slaba. Acest lucru poate fi valabil si daca olivele auriculare sunt prea mici. Pentru obtinerea unor rezultate optime, trebuie sa utilizati doar olive auriculare de dimensiune corespunzatoare urechii dumneavoastra.

3. Verificarea obstructionarilor: Daca stetoscopul este purtat frecvent in buzunar sau nu a fost curatat corespunzator, este posibil ca sunetul sa fie obstructionat de scame sau murdarie. Intretinerea periodica poate preveni acest lucru.

4. Verificarea sigilarii: Pentru a transmite sunetele corporale de la pacient la urechea utilizatorului, partile componente ale stesocopului sunt imbinate etans. Lipsa unei parti componente, tubul slabit sau fisurat pot sa impiedice realizarea etansarii, reducand performantele acustice.

5. Utilizarea modului de operare clopot: Cand se foloseste un stetoscop cu piesa de auscultatie dubla, utilizatorul trebuie sa deschida, sau sa regleze modul de operare (clopot sau diafragma) rotind piesa de auscultatie. Daca diafragma este deschisa, clopotul va fi inchis, prevenind astfel trecerea sunetului prin clopot si invers.

In cazul in care performantele acustice ale stetoscopului sunt necorespunzatoare chiar si dupa verificarea aspectelor de mai sus, va rugam sa ne apelati :

Informatii de contact

Stetoscoape.ro
Site:
Mail: info@stetoscoape.ro

Adresa: Strada Mihail Kogălniceanu 9, Oradea 410067
Bihor,Romania.
Telefon: 0359 80 50 40
Orar:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu